| 2020. január. 10. | 1 perc olvasás

Új év - Új Élet: nem árt az óvatosság!

Januárban megtelnek a konditermek, fitnesz centrumok a sok kezdő, vagy újrakezdő sportolni vágyóval. A szakemberek óvatosságra intik a vad életmódváltókat, mert a vágyott bikiniforma elérése helyett sportsérüléssel gazdagodhat a felkészületlen tréningező.

- 12 éves edzői múltam során tapasztaltam, hogy minden év januárjában telt házasok lesznek a konditermek az újévi fogadalmaknak köszönhetően – emelte ki Árki Henriett személyi edző, aerobic-oktató a Sopron Televízió Életforma című életmód magazinjában. - Megveszik a kondibérletet, aztán azzal a lendülettel minden gépet ki akarnak próbálni anélkül, hogy ismernék a helyes használati módjukat. Azt szoktam mondani egy kis túlzással a hozzám járó lányoknak, hogy aki nem tud úszni, és elmegy az uszodába, az nem azzal a lendülettel beleveti magát a mély vízbe, hanem egy úszóedzőtől el kezdi tanulni az alapokat. Azt tanácsolom minden kezdőnek és újrakezdőnek, hogy forduljanak személyi vagy csoportos edzőhöz, szerencsére Sopronban nagyon sok a jó szakember.

Az aerobic-oktató szerint egy jó közösség igazi szárnyakat adhat az amatőr sportolóknak. Saját óráin is tapasztalja: igazi barátságok is kialakulnak az edzésre járók között. - Bejönnek a lányok egy-egy órára stresszesen, fáradtan, és kimennek a teremből egy óra önfeledt mozgás után energikusan, jókedvűen. Hiszem, hogy a rendszeres sportnak az alakformálás egy kellemes mellékhatása, ennél fontosabb, hogy a testi-lelki harmóniát biztosítja – tette hozzá Árki Henriett.

A szakember további tanácsokkal a Sopron TV pénteki Életforma magazinjában látja el a nézőket. Az adásban a közelgő Mega Aerobic Nap kínálatáról is beszámolnak a szervezők.

Legnépszerűbb cikkek