Új orgona és restaurált padsor az Orsolyita templomban

Ismét a városba látogatott dr. Veres András megyéspüspök. A különleges alkalom apropója, hogy az Orsolyita templom padsora felújításon esett át, és egy nagylelkű adományozónak hála a közösségi tér egy sípos orgonával is gazdagodott.


fotó: Griechisch Tamás

Ha valahol egy templom, vallási közösségi épület megújul, akkor a helyi megyéspüspököt hívják meg az áldásadásra. Így történt ez vasárnap délután a soproni Orsolyita templomban is, ahol egy ünnepi szentmise keretein belül áldotta meg Dr. Veres András a restaurált padsorokat és az új orgonát.  


fotó: Griechisch Tamás

– Itt most különleges módon is gazdagodott a Szent Orsolya templom, mert egy névtelenségbe burkolódzó adakozó egy új orgonát építtetett a templomnak – mondta el a megyéspüspök – Eddig itt nem volt orgona, és enélkül egy katolikus templom nagyon üresnek tűnik. Örülünk, hogy ez megvalósulhatott, és én bízom benne, hogy nem csak a hívő közösségnek, hanem a város és környékbeli lakosoknak is örömére szolgálhat.


fotó: Griechisch Tamás

A templom padjai a fennállás óta, egészen pontosan 156 éve egy alkalommal sem voltak még felújítva, ráadásul a háborús bombatámadások során is megsérültek, így már jó ideje szükség volt a restaurálásra. A beruházásra közösségi finanszírozásból kerülhetett sor – A padokra hosszú ideig gyűjtést tartottunk. A 2018-2019-ben bérmálkozottak felajánlott adományain túl a Szent Orsolya Iskola szülői választmányának, a kisvárdai orsolyita kedvesnővéreknek, és rengeteg nagylelkű adakozónak is hálával tartozunk – részletezte Kovács Gergő Vilmos, Szent Orsolya templom vezető lelkésze.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek