| 2020. április. 24. | 1 perc olvasás

A mozgáskorlátozott és fogyatékossággal élő soproniaknak is segít az önkormányzat

Kiterjesztették a veszélyhelyzet idejére bevezetett idősellátási programot. Az idős soproni polgárok mellett immár a mozgáskorlátozott és fogyatékossággal élő személyek is igényelhetik az önkormányzat segítségét-jelentette be dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere pénteken.

Az érintettek hétfőtől péntekig 08:00 és 12:00 között a (99) 515-272-es vagy a (99) 515-435-ös telefonszámon, vagy az [email protected] e-mail címen tudják fenti igényüket bejelenteni.

Az alapvető élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése mellett 700 forintos, kedvezményes díj ellenében az ebédet is biztosítani tudják számukra - áll a közleményben.


Dr. Farkas Ciprián Facebook oldala

A koronavírus-járvány idején a megszokottnál is nagyobb jelentőséggel bír az idős és elesett szeretteinkről való gondoskodás. Ennek érdekében indította el a soproni önkormányzat programját, mely először azon 70 évnél idősebb soproni polgároknak nyújtott segítséget, akik egészségük megóvása érdekében vállalják az otthon tartózkodást, de hozzátartozó hiányában nem tudnak a saját ellátásukról gondoskodni.

A közgyűlés később arról is döntött, hogy a bevásárlási szolgáltatás mellett, a Központi Gyermekkonyhán keresztül biztosítják 700 forintos napi áron az egyszeri meleg ételt (levest és főételt), házhozszállítással.

A legutóbb közölt információk szerint közel 600 idős soproni polgárnak nyújt segítséget az önkormányzat.

Borítókép: illusztráció

Legnépszerűbb cikkek