| 2020. március. 26. | 1 perc olvasás

Koronavírus - Közel 100 millió forintot csoportosított át az önkormányzat

A csütörtöki közgyűlésen forrásokat biztosítottak a koronavírus járvánnyal kapcsolatos további intézkedésekre. Összesen közel 100 millió forintot csoportosított át az önkormányzat a költségvetésből ezekre a célokra.

Az önkormányzat közgyűlése úgy döntött, hogy 30 millió forintot rendel átcsoportosítással a koronavírus járvány okozta költségek rendkívüli finanszírozására, amely forrás felhasználásáról a polgármester dönt. 30 millió forinttal megemelik a Központi Gyermekkonyha előirányzatát a járvány okozta bevételkiesés és többletkiadások finanszírozására. Szintén 30 millió forinttal megemelik a Soproni Szociális Intézmény előirányzatát a járvánnyal szembeni minél hatékonyabb fellépésért. 2 millió forinttal támogatják az Együtt az Életért, Sopronért Mentő Alapítvány megnövekedett feladatainak ellátását és gépjárműbeszerzését. Sopron Önkormányzata azoknak a 70 éven felüli soproniaknak, akik vállalják, hogy biztosan nem hagyják el az otthonukat a bevásárlási szolgáltatás mellett, a Központi Gyermekkonyhán keresztül biztosítja 700 forintos napi áron az egyszeri meleg ételt (levest és főételt), házhozszállítással.

A korábbi intézkedésekről ezekben a cikkeinkben olvashat!

A Soproni Tankerületi Központ intézményátszervezési javaslatait támogatták: ez tartalmazza többek között a Kozmutza EGYMI névváltoztatását és a nyelvi elkészítő évfolyam megszüntetését a Széchenyi István Gimnáziumban.

Pályázati felhívásra 800 millió forint összköltségű támogatási kérelmet nyújtanak be önrész vállalása nélkül, a Győri Egyházmegyével együttműködésben új bölcsődei férőhelyek kialakítására.


fotó: GT

fotó: GT

Legnépszerűbb cikkek