| 2021. február. 5. | 1 perc olvasás

Kerékpáros fejlesztés - elérhetőek a forgalomszámlálók adatai

Több mint 600 millió forintos kormányzati támogatással átfogó kerékpáros turisztikai fejlesztés valósul meg a Sopron – Fertő kiemelt turisztikai térségben. A beruházásban telepített kerékpáros forgalomszámlálók adatai már nyilvánosan is elérhetőek.

A fejlesztő Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. honlapjáról és  ITT érhetőek el az adatok. Három helyszínen szenzorokkal felszerelt számlálók a kerékpárosok mellett az arra közlekedőknek is információkkal szolgálnak a térség aktuális időjárási adatairól.

A Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térségben komplex kerékpárosbarát idegenforgalmi fejlesztés valósul meg, melynek részeként meglévő utak újulnak meg, emellett szervizpontok, kölcsönzők és pihenőpontok hálózata jön létre. A projekt célja a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térség teljes területén a kerékpáros turizmus élénkítése és kerékpáros barát szolgáltatások fejlesztése.A projekt részeként megvalósul a Sopron – Fertőrákos közötti kerékpárút felújítása, Fertőrákoson a Patak sor útburkolata újul meg és kerékpáros infrastruktúra kialakítására is sor kerül, Fertőújlakon pedig a Fő utca útburkolata újul meg.

Fertődön kerékpáros Információs és túraközpontot jön létre. A többfunkciós létesítmény családok és mozgáskorlátozottak számára is biztosítja a szükséges eszközöket.

A projektnek köszönhetően összesen 17 helyszínen lesznek kerékpáros megállópontok. Sopronban, Fertőrákoson, Fertőbozon, Hidegségen, Fertőhomokon, Hegykőn, Fertődön, Sarródon, Sopronhorpácson, Zsirán, Röjtökmuzsajon és Bükön lehet majd kényelmesen megpihenni.

A projekt a kerékpáros barát szolgáltatásfejlesztéshez szükséges eszközök beszerzését és olyan látogatóbarát fejlesztéseket is magába foglal, mint egy mobil applikáció és egy turisztikai internetes portál megvalósítása.

Borítókép: Sopronmédia archívum

Legnépszerűbb cikkek