Lenck-villa

Lenck-villa

A Modern Városok Program keretében teljesen megújult Lenck-villa és a benne berendezett kiállítás sokak örömére október 8-án, csütörtökön megnyitotta kapuit a látogatók előtt. A Lenck-villa neoklasszicista-eklektikus stílusban épült, Sopron villaépítészetének egyedülálló darabja, az antik építészet klasszikus formajegyeit mutatja. A villa a mostani beruházás során teljeskörű felújításon és korszerűsítésen esett át a kerttel és valamennyi díszítőelemmel együtt. A villában berendezett tárlat a „Mestermű. Polgári életvilág és kézművesség a 19.század végi Sopronban" címet viseli és a néprajzi gyűjtemény tárgyai, a kézműves műhelyek világa elevenedik meg benne, továbbá régi mesterségeket idéznek fel.

Cikkeink a témában

Megnyitotta kapuit a megújult Lenck-villa

2020. 10. 08.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és a város tisztségviselőinek jelenlétében nyitották meg a nagyközönség előtt a kormányzati pénzből, a Modern Városok Program keretében felújított Lenck-villát. A „régi-új” épületben korábbi múzeumi funkciók kaptak helyet, emellett pedig egy interaktív néprajzi, kézműipari kiállítóhely is várja a soproniakat, valamint az idelátogató turistákat.
Tovább...

Épül, szépül a Lenck-villa Sopronban!

2019. 10. 09.

A Lenck-villa felújításának első részében kívül és beül újítják fel a Soproni Múzeum kezelésében lévő épületet, ahol egykor néprajzi gyűjtemény volt. A felújítást követően a néprajzi gyűjtemény visszakerül, ezen felül egy újabb kiállítóteret alakítanak ki. A második szakaszban a télikertet is rendbe teszik, emellett a villa körüli park napközben közparkként fog funkcionálni.
Tovább...

Kérem, várjon... Kérem, várjon...