| 2021. július. 1. | 2 perc olvasás

Farkas Ciprián: Sopronban is éreztetik hatásukat a gazdaságvédelmi intézkedések

Sopronban is éreztetik a hatásukat a gazdaságvédelmi és a családokat támogató kormányzati intézkedések – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester a Sopron TV Mozaik című műsorában.

Az interjúban a közgyűlés döntéseit ismertette a polgármester. Kiemelte, hogy javaslatára plusz jutalomban részesítette a közgyűlés az egészségügyi dolgozókat a Semmelweis-napi ünnepségen, és hogy a rendőrségi beszámoló szerint Sopron a megyei jogú városok között a legbiztonságosabbak közé tartozik. Gőzerővel zajlik a Rendészeti Integrált Központ építése, amit jövő tavasszal már át is adhatnak. A 2020-as év kitüntetéseiről is döntöttek, Sopron díszpolgárának, immár néhai prof. dr. Kárpáti Lászlónak az özvegye veszi majd át az elismerést. A fejlesztésekre rátérve, a közelmúltban átadott uszoda kapcsán elmondta: nagy büszkeség mindez a városnak, a strand további kialakítása folytatódni fog szeptemberben, most már levették a kinti medencéről a sátortetőt. Dr. Farkas Ciprián személyesen is megtekintette a Fertő Part beruházást, és azt mondta, hogy jó ütemben halad a kivitelezés, ami egyelőre a mélyépítési szakaszban van, amikor a létesítmények földfelszín alatti részeit alakítják ki. A helyi útfelújításokat is ismertette a polgármester, közülük példaként említette a Hubertusz utat is, amit napokon belül átadnak a forgalomnak.


Fotó:Griechisch Tamás

 - A magyar gazdaság folyamatosan nyeri vissza az erejét, nem állt le. Látható, hogy az IMF is kénytelen volt módosítani a magyar GDP növekedésével kapcsolatos elvárásait 4,3 százalékról 6,2-re. Ez pedig azt jelzi, hogy a magyar gazdaságnak van ereje és van vitalitása. Ne feledjük el, hogy a munkanélküliségi rátánk is alacsonyan maradt mindvégig és Európa élmezőnyébe tartozunk az alacsony munkanélküliségi adatunkkal is. Nagyon fontos, hogy a kormányzati intézkedések, amelyek a gazdaságélénkítést és a családok támogatását célozzák, Sopronban is éreztetik a hatásukat, és a sok-sok beruházás, ami a városban zajlik, mind hozzájárul a munkahelyteremtéshez és a gazdaság fejlődésének a minél gyorsabb visszanyeréséhez – mondta a polgármester.

Legnépszerűbb cikkek