M85

M85

A 171 milliárd forintos beruházás egyike azon fejlesztéseknek, amely tejes egészében hazai forrásból valósul meg. Az 57,45 km hosszú szakaszon 7 különszintű csomópont, 45 hídműtárgy, két az autóutat és a vasutat egyszerre keresztező vadátjáró épül, valamint egy pár komplex és két pár egyszerű pihenő létesül Babótnál, Fertőszentmiklósnál és Kópházánál. Nagycenken új üzemmérnökségi telep is épül. A beruházás során 16,89 km országos közúti korrekció és új nyomvonalon vezetett út, illetve 134,5 km vadvédő kerítés létesül. A környéken élők komfortérzetének javítása céljából 3 km-en zajvédő fal kerül kiépítésre. A beruházásnak köszönhetően nő a régió versenyképessége, javulnak az infrastrukturális feltételek. A nyomvonallal érintett további 17 település tehermentesül az átmenő forgalomtól, valamint nő a közlekedés színvonala és biztonsága.

Cikkeink a témában

Szerda reggeltől ideiglenesen az M85 bal oldala is használható lesz a Fertőrákosi úti és a Balfi úti csomópontok között

2021. 07. 20.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának felvetésére és közbenjárásával július 21-én reggeltől az M85 még át nem adott szakaszán a bal oldali pálya is ideiglenesen használható lesz a Fertőrákosi úti és a Balfi úti csomópontok között Csorna irányába. Az intézkedés célja a Pozsonyi út elkerülésének megkönnyítése és a város forgalmi terhelésének csökkentése – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épülő M85 gyorsforgalmi út és a soproni Mély út kivitelezője, a DS Konzorcium.
Tovább...

Átadták a forgalomnak az M85-ös Sopron Kelet – Balf csomópont közötti szakaszát

2021. 06. 09.

Szerdán átadták az M85-ös autóút Sopron Kelet forgalmi csomópont - Balfi csomópont közötti szakaszát. A városvezetés jelenlétében tartott hivatalos átadáson Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese elmondta, a közlekedési infrastruktúra fejlesztése a gazdaság fejlődését is szolgálja, ami nemzeti ügy és prioritás.
Tovább...

Jól halad a Mély út építése

2021. 05. 19.

A területelőkészítő munkákat (növényzetírtás, régészeti próbafeltárás) követően már a Szent Mihály temető kerítése alatt létesítendő támfal mögötti rézsűt erősítik a szakemberek a régi Mély út nyomvonalán kiépülő útnál, amelyet ezt követően majd elkezdenek feltölteni. A Fertőrákosi út új nyomvonalra helyezése a Pozsonyi út és a 84-es út között, a Szent Mihály temetőt megkerülve várhatóan jövő márciusában fog elkészülni – közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.
Tovább...

Csütörtök délután átterelik a Pozsonyi út forgalmát az új nyomvonalra

2021. 04. 28.

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épülő M85 gyorsforgalmi út kivitelezője, a DS Konzorcium tájékoztatja a lakosságot, hogy a IV. szakasz Fertőrákosi úti végcsomópontjában elkészült a Pozsonyi út (8527 sz. főút) különszintű átvezetése az épülő autóút felett, ezért a kivitelező konzorcium holnap este (2021.04.29.), a délutáni csúcsforgalom levonulása után, várhatóan 19.00-20.00 óra körül áttereli a Pozsonyi út forgalmát az új nyomvonalra.
Tovább...

Március 16-tól lezárják a Tómalom utcát az M85 nyomvonala alatt áthaladó részen

2021. 03. 09.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épülő M85 gyorsforgalmi út IV. rész Sopron-kelet csomópont – Fertőrákos csomópont közötti szakaszának kivitelezője, a DS Konzorcium tájékoztatása szerint, a hosszú hétvége után a Tómalom utcát lezárják az M85 nyomvonala alatt áthaladó részen.
Tovább...

Látványosan halad az M85-ös alagútfejtése, galéria és videó a munkálatokról -FRISSÍTVE TOVÁBBI TECHNIKAI RÉSZLETEKKEL

2021. 01. 20.

Bányászati technológiával dolgoznak a szakemberek 24 órás munkavégzés mellett, az alagútépítés előrehaladását a legkorszerűbb geodéziai műszerekkel monitorozzák. Ez az első olyan 2x2 sávos alagút, amelyet teljes egészében magyar szakemberek, tervezők, cégek építenek hazánkban a lehető legmodernebb technológia alkalmazásával.
Tovább...

Gazdaságilag is pozitív hatása van az M85-ös gyorsforgalmi útnak a környező települések életére

2021. 01. 06.

December közepén indulhatott meg a forgalom az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron - Csorna közötti szakaszán. Ezt a pillanatot a Sopron környéki települések is nagyon várták, hiszen ezzel jelentősen csökkent a falvakon átmenő forgalom. A beruházásnak köszönhetően Nagycenken új munkahelyek létesülnek és több cég is eljuthat a térségbe.
Tovább...

Így indulhat meg a forgalom az M85-ös úton szerdán, várhatóan 11 órakor

2020. 12. 14.

A tervek szerint 2020. december 16-án, szerda reggel megkezdődik az eddigi lezárásokat jelző forgalomtechnikai elemek eltávolítása az M85-ös út új szakaszának valamennyi csomópontjában és a jelenlegi végcsomópontnál Csorna-nyugatnál. Várhatóan 11 órakor indulhat meg a forgalom az új út mindkét pályaoldalán. A szakaszon az autóútra meghatározott szabályok szerint lehet majd közlekedni, a főpályán a Sopronnál lévő végcsomópontot kivéve állandó sebességkorlátozás nem lesz. További hasznos tudnivalókról kérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t , melyeket cikkünkben összegzünk.
Tovább...

Tekintsen be az M85-ös munkálataiba

2020. 05. 20.

Jó ütemben haladnak az M85-ös gyorsforgalmi út munkálatai, év végéig Sopron becsatlakozhat az országos gyorsforgalmi úthálózatba – mondta Sopron polgármestere, miután autóval megtekintette az építési területet a város határában. Galériánk és videónk segítségével most Ön is bejárhatja az épülő utat!
Tovább...

Kérem, várjon... Kérem, várjon...